Tästä kaikki alkaa

Kasvatus

Meille ei tule sirkkalan ulkopuolelta sirkkoja kasvatukseen vaan munitamme omia sirkkoja ja tuotamme sitä kautta lisää sirkkaa.


Munitus

Sirkan kasvatus ja elinkaari lähtee, kun tarjoamme mahollisuuen naaraille munia munansa multa-astiaan. Normaalisti multa-astiaa pietään munituksessa 3 vuorokautta. Tämän jäläkeen multa siirretään isompaan astiaan ja hautomoon.


Kasvatus vaihe 2.

Hautomossa multa on 7- 10 päivää. Sirkat syntyvät kokonaisina sirkoina noin 2-3mm mittaisina. Kun multa laatikossa näkyy hyvin liikettä, niin hautomolaatikko laitetaan isompaan kasvatuslaatikkoon. Meillä sirkkoja kasvatetaan 5-6 viikkoa ja niitä on hoidettava joka päivä.


Ruokinta

Griidyn kasvattajina me syötämme sirkoille pääasiallisena ravintona Finsectin kehittämää proteiinipellettiä. Kesäisin annamme sirkoillemme myös tuoreruokaa jota saamme läheisiltä puutarhoilta. Tuoreruoka parantaa myös sirkan makua, kun sirkat ottavat hieman makua siittä mitä niille syötetään. Kesäisin sirkat saavat tarvitsemansa nesteet tuoreruuasta, mutta talvisin tarjoamme vettä juotavaksi kanoille tarkoitetuista juottoautomaateista.


Harvestointi

Sirkkojen tullessa 5-6 viikoisiksi tarkistamme, että mitkä sirkst menevät munintaan tuottamaan uusia sirkkoja ja mitkä sirkst menee harvestointiin. Harvestoinnissa kasvatuksessa olevat sirkat siirretään puhtaaseen astiaan ja astia laitetaan pakkaseen. Lämpötilan laskiessa sirkat menevät horrokseen jossa ne luonnossakin pyrkivät selviytymään kylmien jaksojen yli. Lämpötilan ollessa tarpeeksi kauan tarpeeksi kylmä, niin sirkka vain nukku pois. Kun sirkat ovat olleet pakasessa vähintään sen 24 tuntia. Sirkat pussitetsan eränumerot ja painot merkitään ylös.


Kuluttajalle

Meiltä sirkat lähtee ihmisille, yrityksille tai eläinten kasvattajille joko suoraan pakastesirkkana tai jatkojalostettuna frittisirkkana tai valmiina ruoka-annoksina.

Niko Kuronen

Toimitusjohtaja / vastaava kasvattaja

Puh: 040 841 0946

Toni Tolonen

Markkinointi / Myynti

Puh: 044 530 1051

 

© 2019 Sirkkaveljet.fi Kaikki oikeudet pidetään.

 

©2019 Powered by design.yt